efterTävlingsinfo

Amfibiemannen Swimrun är en tävling där du tävlar som ett team bestående av två medlemmar. Du kommer att börja och avsluta tävlingen tillsammans. Lagmedlemmarna får inte överstiga ett avstånd på 10 meter mellan varandra under loppets lopp. Båda lagmedlemmarna måste kunna simma och ha erfarenhet av att simma i öppet vatten samt ha den fysiska förmågan att tävla under minst fyra på varandra följande timmarna.

Alla deltagare måste vara 18 år eller äldre. Deltagarna tävlar i Amfibiemannen Swimrun på helt egen risk. Arrangörerna kan inte hållas ansvarig för olyckor under eller i anslutning till evenemanget. Se ytterligare information under “Regler”.

Du kan i Amfibiemannen Swimrun tävla i klasserna dam, herr och mix. Det finns ingen möjlighet till individuell deltagande.

Datum: Lördagen den 30 Juli 2022 kl 11.30 går starten på ön Arholma i Stockholms norra skärgård.

Transport: Buss eller egen bil till Simpnäs brygga där parkering finns i nära anslutning till båttransport till Arholma norra brygga. Båt från Simpnäs brygga går i skytteltrafik med preliminär start klockan 08.00 fram till 10.00. Hemresa med båt från Arholma går i skytteltrafik från Arholma brygga med preliminär start 18.00 fram till 21.00. Båtresan tar ca: 15 minuter.

Tävlingen: Ledord för tävlingen är Swimrunfest, Säkerhet, Naturupplevelse och Miljö & Hållbarhet. Vi väljer därför att maximera antalet lag till 150 st för att säkerställa ett arrangemang i toppklass.

Banan: Det är en helt ny bansträckning sedan 2019 som fokuserar på att de tävlande ska röra sig fram genom ett unikt landskap i ytterskärgården med karga klipphällar och utmanande teknisk löpning. Förändringar på bansträckningen kan komma att ske ända fram till starten. Banan kommer behålla de ungefärliga distanserna med 21 km löpning och 5 km simning.

Tävlingsområde: Start- och målområdet är beläget centralt intill Norra bryggan, Arholma handel och Dansbanan. Inom startområdet kommer Amfibiemannen Expo att finnas. Här kommer sponsorer att exponera och sälja varor. Inom expo finns även utlämning av startkit, sjukvård, catering, scenen, speaker, förvaring för tävlandes tillhörigheter, toaletter mm

Arholma innan och efter AM: Tävlande har möjlighet till boende på de två vandrarhem som finns på Arholma samt ett flertal Bed & Breakfast. Möjlighet finns även att efter loppet äta middag på restaurang Arholma dansbana i kvällssolen med utsikt över Ålandshav.

Löpande information: för nyheter, löpande information och uppdatering följ oss gärna på Facebook och Instagram.

partners